Propuneri texte și melodii pentru Imnul Național al României cu „Un Suflet de Român”

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Propunerea Nr. 1

(Muzica actualului imn, text Adrian Toader)

http://www.ziardecluj.ro/adrian-toader-clujeanul-care-propune-schimbarea-imnului-national

sau la

http://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/un-clujean-vrea-schimbe-imnul-stat-romaniei-blestemul-adormirii-desteapta-te-romane-mandrul-un-suflet-roman-1_54e9da20448e03c0fddf0b27/index.html

sau la

https://www.youtube.com/watch?v=yf4UuN0MP6A

  

Propunerea Nr. 2 

(Muzica și text de Adrian Toader)

https://www.youtube.com/watch?v=rQhzxK9uCkE

Propunerea Nr. 3

(Muzica Radu Goldiș, text Adrian Toader, aranjament coral Adrian Enescu, dirijor Cornel Groza corul Academiei de Muzică Gheorghe Dima, Cluj-Napoca)

Autorii Imnului Un Suflet de Roman - In Studio Los Angeles - Radu GOLDIS si Adrian TOADER-1000x500

Articol – VIDEO – Agenția de Știri Mediafax

http://www.mediafax.ro/social/un-academician-din-cluj-cere-inlocuirea-imnului-national-cu-un-suflet-de-roman-scris-de-el-video-15290292

 sau Articol – VIDEO – Agenția de Știri DCNews (cu sondaj utilizand calculator cu Windows)

http://www.dcnews.ro/un-suflet-de-roman-noul-imn-na-ional-propus-de-un-academician_509929.html

 Sau VIDEO la Pagina de Facebook a Proiectului pentru Schimbarea Imnului Național al României

https://www.facebook.com/310615869146838/videos/488284518046638/

Motivația care stă la baza necesității unui text nou pentru Imnul României pe cunoscuta linie melodică a actualului imn, melodie culeasă din popor și notată de Anton Pann.  (pe scurt)

 

1)                Imn Național al României trebuie sâ fie înălțător, să sprijine spiritul din adâncul sufletului, sâ cheme la unitate națională, să respecte adevarul istoric și să ne aducă aminte pe scurt de atribuțiile și datoriile cetățenești ale fiecărui cetățean, indiferent de etnie, naționalitate sau limbă maternă, pentru a servi cauza națională ca un tot unitar. Astel, imnul României trebuie să consolideze spiritul național și să mobilizeze toți cetățenii români spre a proteja valorile istorice și diversitatea culturală, tradițională, și materială a țării noastre, România.

  2)                Nu putem ca permanent să invocăm că suntem un popor amorțit, adormit, nepăsător, într-o stare indusă „adâncită” de către alții. Gata cu auto-plânsului de milă, auto-victimizarea și văicăreala! Trebuie să fim mândrii că suntem români, din tot sufletul, indiferent de etnie și limbă maternă, poziție socială sau situație materială. Istoria rămâne unde-i este locul, anume în trecut. Invocarea trecutului istoric trebuie făcut cu bun simț și nu trebuie să ne oprim la o anume perioadă doar pentru a satisface mofturile sau interesele unor extremiști care nu reușesc să-și găsească adevăratul loc în lume ca oameni și au probleme generale de ordinul integrării în societatea în care trăim, mai cu seamă în contextul globalizării. Trebuie să simțim sau chiar să învățăm să simțim, iar repetiția ne învață „a fi mândri dar și responsabili”. Cât timp în plus poate fi nevoie în continuare pentru „desteptare” ? La nesfârșit! Nu cred! Românul nu mai poate să fie în mod continuu jignit. A sosit momentul unui plus de demnitate națională.

 3)                In actualul text al imnului național al României, cuvinte precum: sânge, barbari, tirani, etc., împrospătează spiritul agresiv care se poate reflecta nu numai în comportamentul public, colectiv, dar și în familie. Suntem în secolul XXI !

 4)                Actuala Românie, românul, familiile românești precum și limba română sunt rezultatul a contopirii diferitelor naționalități, culturi și limbi vorbite. Invocarea exagerată a romanității neamului românesc și descendența din Traian ne limitează ca națiune nu numai la o istorie incorectă și incompletă dar încurajează și segregarea în rândul populației. Un popor segregat nu inspiră încredere și respect. O națiune dezbinată este mult mai ușor de manipulat, colonizat, asuprit, etc. Ca atare, UNITATEA NAȚIONALĂ  trebuie încurajată luând lucrurile așa cum sunt ca rezultat al evoluției umane de-a lungul istoriei, de bine, de rău. Întoarcerea în timp ne poate duce la sapă de lemn!

 5)                Ca națiune nu trebuie să avem pretenția de a ne întoarce în istorie. Istoria este precum un muzeu din care trebuie doar să învațăm, deci ca urmare trebuie să luăm notă de faptele și consecințele comportamentului uman și prevenim repetarea actelor de care ar trebui să ne fie rușine ca specie umană în general, cu atât mai mult ca o națiune evoluată. Invocarea în mod exagerat a istoriei, de multe ori concentrată asupra unor perioade care convin unora sau altora, este un comportament destul de imatur, de genul „asta a fost și este jucăria mea și ție nu ți-o dau” ! Dacă ar fi și ca evoluția biologică să aplece urechea la dezideratele extremiste ne-am trezi într-o bună dimineață a fi maimuțe în copaci (nu e loc de ofensă ci poate pentru un zâmbet vă rog).  

 6)                Melodia actuală a Imnului României cu care suntem obișnuiți, consider că ne reprezintă, iar textul aici propus ne reprezintă ca neam, plus este cu mult mai ușor de reținut.

7)                Alte informații referitoare la istoricul Imnului național al României găsiți la:   https://dulciu.wordpress.com/620-2/

 Vă invit să fim fiecare dintre noi și în mod unitar „ Un suflet de român „ . Vă mulțumesc pentru atenția acordată și sprijinul acordat în propagarea acestei inițiative!

Dați mai departe!

 Adrian Toader


4-Website IMN catre Facebook Page FLAG USDR crop 700x350

 


by Bliss Drive Review